Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Zwerfboekstation: gaat u ermee verder?

Wie houdt van boeken, en daardoor van lezen, en vindt het leuk om een kast (officieel een ‘station’ geheten) met zwerfboeken te gaan beheren? Misschien kent u iemand in uw omgeving die zich erover wil ontfermen. Het huidige station, dat voor het huis Kolkgriend 92 staat, tegenover buurtcentrum Meenten en Grienden, zit binnenkort zonder iemand die in de gaten kan houden dat alles goed verloopt rondom de boeken.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp staat achter het idee van zwerfboeken: boeken die geleend worden en ergens anders worden achtergelaten. Ze gaan ‘zwerven’. Het idee is dat zoveel mogelijk kinderen, ook zij die anders niet zo makkelijk met boeken in contact komen, gaan lezen.

Om iemand, die deze taak eventueel wil overnemen, een indruk te geven wat er bij komt kijken om een dergelijk station te onderhouden, hierbij het volgende. Als ‘stationschef’ (wij van de bewonersvereniging hebben het woord niet bedacht…) ben je – een wat ouder kind kan het ook doen – de beheerder van een Kinderzwerfboekstation en de contactpersoon voor Kinderzwerfboek. De organisatie houdt je op de hoogte van acties en nieuwtjes want je krijgt regelmatig een nieuwsbrief. Kinderzwerfboek probeert jou op allerlei manieren te helpen en geeft de beheerder tips.

Je zorgt ervoor dat iedereen in jouw omgeving jouw station kent door bijvoorbeeld posters op te hangen, een Facebookpagina voor jouw station te starten en daarop berichten te plaatsen. Je ziet erop toe dat er genoeg boeken voor alle leeftijden in jouw station liggen.

Tweemaal per jaar wordt het station voorzien van een gratis boekenpakket. Je ontvangt dan een mail met daarin de vraag of je een boekenpakket wilt bestellen. Voor nadere informatie: www.kinderzwerfboek.nl.

Bent u al geïnteresseerd geraakt? Zo ja, dan kunt u dat laten weten via: bestuur@griendenenmeenten.nl.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.